2.A) Recepty od Nás                                                   ► Boloňská omáčka ◄






Tento recept získal 4-čtyři ocenění kvality a ocenění Šetrný k přírodě a ke zdravý...






Boloňská omáčka


Dobrý den, v této sekci se budeme věnovat přípravě receptu - Omáčka boloňská...


Ingredience

  • 100 g uzený bůček
  • 2 lžíce rostlinný olej
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks řapíkatý celer lodyha
  • 1 stroužek česnek
  • 400 g mleté maso
  • 0,5 sklenice červené víno
  • 400 g rajčata
  • 0,5 svazek petrželka
  • 1 špetka oregáno
  • 2 lžíce rajský protlak 1-2
  • sůl
  • pepř mletý

Postup na přípravu receptu

Bůček vyškvaříme na oleji, přidáme kostičky cibule, mrkve, celeru a česneku, vše společně osmažíme. Poté přidáme mleté maso a za stálého míchání smažíme, až změní barvu. Podlijeme vínem a vaříme, až se tekutina odpaří. Přilijeme horký bujón, vložíme oloupaná rajčata a znovu vaříme až do odpaření tekutiny. Rajčata v omáčce rozmačkáme vařečkou. Nakonec do omáčky přidáme sekanou petrželku, oregano, rajský protlak, sůl a pepř, ještě hodinu povaříme na mírném ohni. Občas zamícháme.

Náročnost receptu

Čas - 30-45min.

Náročnost - Docela snadná

Množství - 4porce

Obrázky k tomuto receptu

Podrobnější info k fotkám

I. Obr. om. bolon. - "Bez komentáře"

II. Obr. om. bolon. - "Bez komentáře"

III. Obr. om. bolon. - "Bez komentáře"

IIII. Obr. om. bolon. - "Bez komentáře"


Dosažerná hodnocení

Šetrný k přírodě !
Zdravý neškodný !

Recept - Získal ocenění - Výtečný - I. místo kvality
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky