1.Ab) Recepty od Nás ► VÁNOČNÍ CUKROVÍ ◄
Cukroví
♫ Více na Novinky.cz
Dobrý den, v této sekci se budeme postupně věnovat přípravě Vánočního cukroví a různých Vánočních pochoutek,které k Vánocům patří...
↓ Vosí hnízda ↓
↓ Ingredience ↓
► TĚSTO
- 120 g máslo
- 3 lžíce mléko
- 120 g moučkový cukr
- 6 lžíce hnědý rum
- 300 g dětské piškoty drcené
- 2 lžíce kakao
► NÁPLŇ
- 120 g máslo
- 120 g moučkový cukr + na vysypání formiček
- 2 žloutek
- hnědý rum
- dětské piškoty na přiklopení
↓ Postup na přípravu receptu ↓
1. Z uvedených přísad vypracujeme hladké těsto. Z těsta ukrajujeme malé kousky, které vpěchujeme do formiček úlků vysypaných cukrem.
2. Do vpěchovaného těsta uděláme vždy koncem vařečky důlek, který vyplníme máslovou náplní. Přiklopíme piškotem a vyklepneme z formičky.
3. Dáme ztuhnout do ledničky.
4. Náplň: máslo, cukr a žloutky utřeme v hladký krém. Můžeme dochutit rumem.
Také doporučujeme - https://www.recepty.cz/recept/bila-vosi-hnizda-marcipanova-chut-143441
Poznámka receptu - Tento recept vznikl za plné spolupráce stránek Recepty.cz, Děkujeme!
Cukroví
♫ Více na Novinky.cz
Dobrý
den, v této sekci se budeme postupně věnovat přípravě Vánočního cukroví
a různých Vánočních pochoutek,které k Vánocům patří...
↓ Kokosky ↓
↓ Ingredience ↓
- 2 ks vejce
- 150 g moučkový cukr
- 200 g strouhaný kokos
↓ Postup na přípravu receptu ↓
1. Vše smícháme a tvoříme na plech malé hromádky nebo v prstech vytvarujeme špičky. Pečeme při nižší teplotě do zrůžovění.
2. Tento recept jsem získala od kamarádky a výhodou je to, že kokosky jsou příjemně měkké a hlavně rychle hotové.
Poznámka receptu - Tento recept vznikl za plné spolupráce stránek Recepty.cz, Děkujeme!
Cukroví
♫ Více na Novinky.cz
Dobrý den, v této sekci se budeme postupně věnovat přípravě Vánočního cukroví a různých Vánočních pochoutek,které k Vánocům patří...
↓ Linecké prdelky ↓
↓ Ingredience ↓
► TĚSTO
- 240 g hladká mouka
- 100 g máslo
- 80 g moučkový cukr
- 1 lžička prášek do pečiva
- 1 špetka sůl
- 2 ks žloutek nebo 1 vejce
► BÍLKOVÁ POLEVA
- 2 lžíce moučkový cukr prosátý
- 1 lžička bílek asi jako hrášku
- 1 lžička citronová šťáva
↓ Postup na přípravu receptu ↓
1. Vše smícháme v hladké těsto, dáme na půl hodiny odpočinout do chladu. Pak vykrajujeme srdíčka, kterým odřízeme asi 1 cm špičky (záleží na velikosti vykrajovací formičky). Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C horkovzduch asi 8 minut. Po upečení slepujeme po dvou pikantní zavařeninou a bílkovou polevou nakreslíme dle fantazie kalhotky.
2. Tvary můžeme dělat z jakéhokoliv lineckého těsta. Jen doporučuji hladkou mouku a velmi jemný cukr, jinak budete mít prdelky rovnou s celulitidou!
Poznámka receptu - Tento recept vznikl za plné spolupráce stránek Recepty.cz, Děkujeme!
Cukroví
♫ Více na Novinky.cz
Dobrý den, v této sekci se budeme postupně věnovat přípravě Vánočního cukroví a různých Vánočních pochoutek,které k Vánocům patří...
↓ Rohlíček pražský ↓
↓ Ingredience ↓
► TĚSTO
- 180 g máslo (popř. Heru nebo jiný tuk)
- 70 g moučkový cukr
- 1 ks žloutek
- 320 g polohrubá mouka
- kakao (pro barvu)
- 60 g mleté ořechy (nejlépe lískové)
► KRÉM
- 375 g máslo
- 3 ks kondenzované mléko PIKAO (75g / 1ks)
► POLEVA
- 1 ks čokoláda na vaření
↓ Postup na přípravu receptu ↓
1. Těsto zpracujeme do hladka a dáme uležet do chladu.
2. Připravíme si formičku ve tvaru rohlíčku, pomoučníme uvnitř v hladké mouce a tlačíme do ni těsto a hned! vyklepáváme na plech vyložený peč.papírem. Pečeme v horkovzduchu na 200°C asi 12min (musíte vyzkoušet jak peče vaše trouba).
3. Pikao vymačkáme a svaříme, sundáme z plotny a přidáme na plátky máslo, které spolu s teplým pikaem šleháme do schladnutí (...buďte trpělivý, vyběhne krásně hladký krém). Krém dáme schladnout a pak jím zdobíme rohlíčky.
4. Nakonec si rozehřejeme čokoládku s kouskem ztuž.tuku a ztuhlé rohlíčky v ní namáčíme (pozor, rohlíčky zdobené krémem musíme pořádně schladit, jinak by nám krém tekl!).
5. Z jedné dávky vyjde asi 90 rohlíčků.
Poznámka receptu - Tento recept vznikl za plné spolupráce stránek Recepty.cz, Děkujeme!
Cukroví
♫ Více na Novinky.cz
Dobrý den, v této sekci se budeme postupně věnovat přípravě Vánočního cukroví a různých Vánočních pochoutek,které k Vánocům patří...
↓ Klasická vánoční Štola ↓
↓ Ingredience ↓
- 240 g máslo rozpištěné
- 0,5 lžička sůl
- 125 ml mléko
- 125 g rozinky
- 500 g polohrubá mouka
- 0,5 kostka droždí
- 50 g mandle sekané
- 0,5 lžička citronová kůra
- 50 g oranžát pokrájený
- 50 g citronát pokrájený
- 125 g sultánky
- 80 g cukr
↓ Postup na přípravu receptu ↓
1. Na kvásek rozpustíme ve vlažném mléce rozdrobené droždí a 1 lžičku cukru. Přikryté necháme asi 10 minut kynout. Do mísy dáme mouku, 180 g másla, sůl, citronovou kůru a zbylý cukr. Přidáme kvásek a uhněteme hladké těsto. Přikryjeme a necháme kynout asi 1 hodinu. Vmícháme mandle, citronát, oranžát, sultánky a korintky. Necháme znovu kynout jednu hodinu. Předehřejeme troubu na 200 °C.
2. Z těsta vytvoříme oválný bochníček. Válečkem na nudle vytlačíme prohlubeň a překlopíme do ní polovinu těsta. Pečeme asi 60 minut. Horkou štólu pokapeme rozpuštěným máslem a poprášíme moučkovým cukrem.
Také doporučujeme - https://www.recepty.cz/recept/vynikajici-vanocni-stola-17103
Poznámka receptu - Tento recept vznikl za plné spolupráce stránek Recepty.cz, Děkujeme!
Cukroví
♫ Více na Novinky.cz
Dobrý den, v této sekci se budeme postupně věnovat přípravě Vánočního cukroví a různých Vánočních pochoutek,které k Vánocům patří...
↓ Klasická babičina Vánočka ↓
↓ Ingredience ↓
- 200 g máslo
- sůl
- 1 ks vejce
- mléko
- 5 ks žloutek
- 140 g rozinky
- 1 kg polohrubá mouka
- 84 g droždí
- 140 g mandle
- citronová kůra z jednoho citronu
- 250 g cukr krupice
↓ Postup na přípravu receptu ↓
1. V mouce uděláme důlek, dáme do něho rozehřáté máslo, vykynuté droždí (v hrnečku trochu vlažného mléka, trochu mouky, špetka soli, špetka cukru a kvasnice), cukr, pět žloutků, citronovou kůru a mléko na tuhé těsto. Vypracujeme těsto a do vypracovaného přidáme rozinky a mandle. Necháme kynout. Pozor kyne docela pomalu! Pak upleteme vánočku a opět necháme chvíli kynout. Potom potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi. Pečeme asi hodinu. Po půl hodině pečení vánočku s plechem obrátíme. Aby se vánočka nepřipálila, dám pod ní buď alobal, nebo dvě vrstvy pečícího papíru. Samozřejmostí jsou špejle zapíchané do středu, aby se nerozjela a jakmile začne červenat, tak i papír nahoře přes vánočku.
2. Upozorňuji, že je z této dávky lepší udělat vánočky dvě, protože se líp pečou, a taky jsou menší, neboť z jedné dávky má vánočka 55 cm.
Doba přípravy: 90 minut I Počet porcí: 2x08 porce nebo 1x16 porce I Počet kalorií: neuvedeno
Také doporučujeme - https://www.recepty.cz/recept/vanocka-se-safranem-147592
Také doporučujeme - https://www.recepty.cz/recept/vanocka-trena-143274
Také doporučujeme - https://www.recepty.cz/recept/tvarohova-vanocka-6500
Poznámka receptu - Tento recept vznikl za plné spolupráce stránek Recepty.cz, Děkujeme!