1.Ab) Recepty od Nás                                                     ► VÁNOČNÍ CUKROVÍ ◄

Cukroví

♫ Více na Novinky.cz


Dobrý den, v této sekci se budeme postupně věnovat přípravě Vánočního cukroví a různých Vánočních pochoutek,které k Vánocům patří...


↓ Vosí hnízda ↓

↓ Ingredience ↓

► TĚSTO

  • 120 g máslo
  • 3 lžíce mléko
  • 120 g moučkový cukr
  • 6 lžíce hnědý rum
  • 300 g dětské piškoty drcené
  • 2 lžíce kakao

► NÁPLŇ

  • 120 g máslo
  • 120 g moučkový cukr + na vysypání formiček
  • 2 žloutek
  • hnědý rum
  • dětské piškoty na přiklopení

↓ Postup na přípravu receptu ↓

1. Z uvedených přísad vypracujeme hladké těsto. Z těsta ukrajujeme malé kousky, které vpěchujeme do formiček úlků vysypaných cukrem.

2. Do vpěchovaného těsta uděláme vždy koncem vařečky důlek, který vyplníme máslovou náplní. Přiklopíme piškotem a vyklepneme z formičky.

3. Dáme ztuhnout do ledničky.

4. Náplň: máslo, cukr a žloutky utřeme v hladký krém. Můžeme dochutit rumem.

Doba přípravy: 60 minut   I   Počet porcí: 20 porce   I    Počet kalorií: neuvedeno


Také doporučujeme - https://www.recepty.cz/recept/bila-vosi-hnizda-marcipanova-chut-143441

Poznámka receptu - Tento recept vznikl za plné spolupráce stránek Recepty.cz, Děkujeme!


Cukroví

♫ Více na Novinky.cz


Dobrý den, v této sekci se budeme postupně věnovat přípravě Vánočního cukroví a různých Vánočních pochoutek,které k Vánocům patří...


↓ Kokosky ↓

↓ Ingredience ↓

  • 2 ks vejce
  • 150 g moučkový cukr
  • 200 g strouhaný kokos

↓ Postup na přípravu receptu ↓

1. Vše smícháme a tvoříme na plech malé hromádky nebo v prstech vytvarujeme špičky. Pečeme při nižší teplotě do zrůžovění.

2. Tento recept jsem získala od kamarádky a výhodou je to, že kokosky jsou příjemně měkké a hlavně rychle hotové.

Doba přípravy: 15 minut   I   Počet porcí: 20 porce   I    Počet kalorií: neuvedeno


Poznámka receptu - Tento recept vznikl za plné spolupráce stránek Recepty.cz, Děkujeme!


Cukroví

♫ Více na Novinky.cz


Dobrý den, v této sekci se budeme postupně věnovat přípravě Vánočního cukroví a různých Vánočních pochoutek,které k Vánocům patří...



↓ Linecké prdelky ↓

↓ Ingredience ↓

► TĚSTO

  • 240 g hladká mouka
  • 100 g máslo
  • 80 g moučkový cukr
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • 1 špetka sůl
  • 2 ks žloutek nebo 1 vejce

► BÍLKOVÁ POLEVA

  • 2 lžíce moučkový cukr prosátý
  • 1 lžička bílek asi jako hrášku
  • 1 lžička citronová šťáva 

↓ Postup na přípravu receptu ↓

1. Vše smícháme v hladké těsto, dáme na půl hodiny odpočinout do chladu. Pak vykrajujeme srdíčka, kterým odřízeme asi 1 cm špičky (záleží na velikosti vykrajovací formičky). Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C horkovzduch asi 8 minut. Po upečení slepujeme po dvou pikantní zavařeninou a bílkovou polevou nakreslíme dle fantazie kalhotky.

2. Tvary můžeme dělat z jakéhokoliv lineckého těsta. Jen doporučuji hladkou mouku a velmi jemný cukr, jinak budete mít prdelky rovnou s celulitidou!

Doba přípravy: neuvedeno   I   Počet porcí: neuvedeno   I    Počet kalorií: neuvedeno


Poznámka receptu - Tento recept vznikl za plné spolupráce stránek Recepty.cz, Děkujeme!


Cukroví

♫ Více na Novinky.cz


Dobrý den, v této sekci se budeme postupně věnovat přípravě Vánočního cukroví a různých Vánočních pochoutek,které k Vánocům patří...



↓ Rohlíček pražský ↓

↓ Ingredience ↓

► TĚSTO

  • 180 g máslo (popř. Heru nebo jiný tuk)
  • 70 g moučkový cukr
  • 1 ks žloutek
  • 320 g polohrubá mouka
  • kakao (pro barvu)
  • 60 g mleté ořechy (nejlépe lískové)

► KRÉM

  • 375 g máslo
  • 3 ks kondenzované mléko PIKAO (75g / 1ks)

► POLEVA

  • 1 ks čokoláda na vaření

↓ Postup na přípravu receptu ↓

1. Těsto zpracujeme do hladka a dáme uležet do chladu.

2. Připravíme si formičku ve tvaru rohlíčku, pomoučníme uvnitř v hladké mouce a tlačíme do ni těsto a hned! vyklepáváme na plech vyložený peč.papírem. Pečeme v horkovzduchu na 200°C asi 12min (musíte vyzkoušet jak peče vaše trouba).

3. Pikao vymačkáme a svaříme, sundáme z plotny a přidáme na plátky máslo, které spolu s teplým pikaem šleháme do schladnutí (...buďte trpělivý, vyběhne krásně hladký krém). Krém dáme schladnout a pak jím zdobíme rohlíčky.

4. Nakonec si rozehřejeme čokoládku s kouskem ztuž.tuku a ztuhlé rohlíčky v ní namáčíme (pozor, rohlíčky zdobené krémem musíme pořádně schladit, jinak by nám krém tekl!).

5. Z jedné dávky vyjde asi 90 rohlíčků.

Doba přípravy: 50 minut   I   Počet porcí: 20 porce   I    Počet kalorií: neuvedeno


Poznámka receptu - Tento recept vznikl za plné spolupráce stránek Recepty.cz, Děkujeme!


Cukroví

♫ Více na Novinky.cz


Dobrý den, v této sekci se budeme postupně věnovat přípravě Vánočního cukroví a různých Vánočních pochoutek,které k Vánocům patří...



↓ Klasická vánoční Štola ↓


↓ Ingredience ↓

  • 240 g máslo rozpištěné
  • 0,5 lžička sůl
  • 125 ml mléko
  • 125 g rozinky
  • 500 g polohrubá mouka
  • 0,5 kostka droždí
  • 50 g mandle sekané
  • 0,5 lžička citronová kůra
  • 50 g oranžát pokrájený
  • 50 g citronát pokrájený
  • 125 g sultánky
  • 80 g cukr

↓ Postup na přípravu receptu ↓

1. Na kvásek rozpustíme ve vlažném mléce rozdrobené droždí a 1 lžičku cukru. Přikryté necháme asi 10 minut kynout. Do mísy dáme mouku, 180 g másla, sůl, citronovou kůru a zbylý cukr. Přidáme kvásek a uhněteme hladké těsto. Přikryjeme a necháme kynout asi 1 hodinu. Vmícháme mandle, citronát, oranžát, sultánky a korintky. Necháme znovu kynout jednu hodinu. Předehřejeme troubu na 200 °C.

2. Z těsta vytvoříme oválný bochníček. Válečkem na nudle vytlačíme prohlubeň a překlopíme do ní polovinu těsta. Pečeme asi 60 minut. Horkou štólu pokapeme rozpuštěným máslem a poprášíme moučkovým cukrem.

Doba přípravy: 60 minut   I   Počet porcí: 08 porce   I    Počet kalorií: neuvedeno



Také doporučujeme - https://www.recepty.cz/recept/vynikajici-vanocni-stola-17103

Poznámka receptu - Tento recept vznikl za plné spolupráce stránek Recepty.cz, Děkujeme!


Cukroví

♫ Více na Novinky.cz


Dobrý den, v této sekci se budeme postupně věnovat přípravě Vánočního cukroví a různých Vánočních pochoutek,které k Vánocům patří...



↓ Klasická babičina Vánočka ↓


↓ Ingredience ↓

  • 200 g máslo
  • sůl
  • 1 ks vejce
  • mléko
  • 5 ks žloutek
  • 140 g rozinky
  • 1 kg polohrubá mouka
  • 84 g droždí
  • 140 g mandle
  • citronová kůra z jednoho citronu
  • 250 g cukr krupice

↓ Postup na přípravu receptu ↓

1. V mouce uděláme důlek, dáme do něho rozehřáté máslo, vykynuté droždí (v hrnečku trochu vlažného mléka, trochu mouky, špetka soli, špetka cukru a kvasnice), cukr, pět žloutků, citronovou kůru a mléko na tuhé těsto. Vypracujeme těsto a do vypracovaného přidáme rozinky a mandle. Necháme kynout. Pozor kyne docela pomalu! Pak upleteme vánočku a opět necháme chvíli kynout. Potom potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi. Pečeme asi hodinu. Po půl hodině pečení vánočku s plechem obrátíme. Aby se vánočka nepřipálila, dám pod ní buď alobal, nebo dvě vrstvy pečícího papíru. Samozřejmostí jsou špejle zapíchané do středu, aby se nerozjela a jakmile začne červenat, tak i papír nahoře přes vánočku.

2. Upozorňuji, že je z této dávky lepší udělat vánočky dvě, protože se líp pečou, a taky jsou menší, neboť z jedné dávky má vánočka 55 cm.

Doba přípravy: 90 minut   I   Počet porcí: 2x08 porce nebo 1x16 porce   I   Počet kalorií: neuvedeno


Také doporučujeme - https://www.recepty.cz/recept/vanocka-se-safranem-147592

Také doporučujeme - https://www.recepty.cz/recept/vanocka-trena-143274

Také doporučujeme - https://www.recepty.cz/recept/tvarohova-vanocka-6500

Poznámka receptu - Tento recept vznikl za plné spolupráce stránek Recepty.cz, Děkujeme!


Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky