1.Abcdgfhtz) Recepty od Nás ►HALLOWEENSKÉ DELIKATESY ◄
Muffiny strašidelné
♫ Více na Blesk.cz
Dobrý den, v této sekci se budeme postupně věnovat přípravě Halloweenský delikates a různých Halloween pochoutek, které k Halloweenu prostě od jak živa patří...
↓ Muffiny - pavoučí síť ↓
↓ Ingredience ↓
► ZÁKLAD - TĚSTO
50 g tmavé čokolády, nejlépe se 70 % kakaa
85 g másla
1 polévková lžíce horké vody
200 g hladké mouky
2 rovné lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody
85 g světlejšího hnědého cukru muscovado
50 g pískového cukru
1 vejce
150 g zakysané smetany
► POLEVA
100 g tmavé čokolády
100 g bílé čokolády
Budete potřebovat papírové košíčky na muffiny, plech na muffiny, 2 igelitové sáčky a koktejlová párátka.
↓ Postup na přípravu receptu ↓
1. Předehřejeme si troubu na 190 °C , horkovzdušnou na170 °C .
2. Připravíme si vodní lázeň a do mísy nad hrnec dáme rozehřát rozlámanou čokoládu a máslo.
3. Jakmile se trochu rozpustí, přidáme horkou vodu, odstavíme z plotýnky a za občasného míchání necháme zchladnout.
4. Zatím v jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sodu a oba dva druhy cukrů. V mixéru jen lehce našleháme vejce a přidáme zakysanou smetanu a střídavě přidáváme téměř rozpuštěnou čokoládu s máslem a sypkou směs a šleháme pouze do fáze, než se obě směsi spojí.
5. Těsto musí být stále nadýchané, takže šlehejte opatrně a nepřešlehejte. Do vyložené formy na muffiny nejlépe dávkovačem na zmrzlinu dáváme do jednotlivých košíčků těsto tak, aby čtvrtina košíčku zůstala volná, počítejte s tím, že muffiny nabydou. Pečeme asi 25 minut, podle velikosti košíčků, a vyzkoušíme na pohmat, zda jsou muffiny dopečené. Vyndáme z trouby a necháme ještě na mřížce vystydnout.
6. Mezitím si připravíme polevy. Do dvou misek dáme tmavou a bílou čokoládu, vložíme do ještě horké trouby a necháme roztát. Vyndáme a dokonale umícháme do hladka, aby v čokoládě, zvláště bílé, nebyly žádné hrudky. Připravíme si dva pevné igelitové sáčky a naplníme je po dvou lžících z každé roztáté čokolády.
7. Vychladlé muffiny zdobíme následovně: Nejdříve polijeme povrch muffinu 1 lžící lehce houstnoucí čokolády, můžeme i trochu přes okraj, poté vezmeme sáček s kontrastní čokoládou a ustřihneme ostrými nůžkami malou špičku rohu sáčku.
8. Opatrně začneme od středu muffina kontrastní čokoládou tvarovat kruhy od středu až na okraj. Odložíme sáček a koktejlovým párátkem nebo špičatou bambusovou jehlou od středu táhneme ke kraji muffinu tak, že kontrastní čokoláda vytvoří efekt pavoučí sítě.
9. Pokračujeme na dalším muffinu druhou čokoládou a střídáme polevy. Nechte lehce zaschnout a podávejte.
10. Nejlahodnější jsou nejen v den, kdy je upečete, ale nejvíc v době, kdy je ještě čokoláda měkká. Takže nejlépe na Halloween!
Také doporučujeme - https://www.maminka.cz/clanek/halloweenske-dobroty/ - maminka.cz
Poznámka receptu - Tento recept vznikl za plné spolupráce stránek Tastejourney.cz, Děkujeme!
Duchové pusinky
♫ Více na Blesk.cz
Dobrý
den, v této sekci se budeme postupně věnovat přípravě Halloweenských delikates a různých Halloween pochoutek, které k Halloweenu od jak živa patří...
↓ Pusinky - duchové ↓
↓ Ingredience ↓
- 4 ksbílky
- 1/2 lžíce ocet
- 1 šále kkr. cukr
- čokoládová poleva na oči a ústa
↓ Postup na přípravu receptu ↓
1. Připravíme si plech. Dno vyložíme alobalem. Jemně ho potřeme olejem a troubu předehřejeme na 100-110 stupňů.Tip: Velikonoční maďarská tlačenka se zeleninou a vajíčkem
2. Bílky vyšleháme do pěny. Postupně zašleháme cukr a nakonec přidáme ocet. Šleháme do tuhé pěny, kterou přendáme do cukrářského sáčku.
3. Kulatou špičkou na kapse vrstvíme 3 vrstvy. Poslední vrstvu vyzdvihneme tak, abychom vytvořili krásný špic.Tip: Tradiční velikonoční syrek/hrudka
4. Pečeme cca 45 minut, dokud pusinky jemně nezhnědnou.
5. Vyjmeme a necháme vychladnout. Čokoládou nakreslíme oči a ústa. Dobrou chuť!
Poznámka receptu - Tento recept vznikl za plné spolupráce stránek Nejrecepty.cz, Děkujeme!
Muffiny různé
♫ Více na Blesk.cz
Dobrý den, v této sekci se budeme postupně věnovat přípravě Halloweenských delikates a různých Halloween pochoutek, které k Halloweenu prostě od jak živa patří...
↓ Muffiny rúzné ↓
↓ Ingredience ↓
► ZÁKLAD
Zombie kostřičky
- 115 g změklého másla
- 200 g krupicového cukru
- 3 velká vejce
- 150 ml mléka
- lžička mátového extraktu
- 200 g polohrubé mouky
- 20 g kakaa
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- 100 g nasekané čokolády
- špetka soli
► OZDOBA
- 200 g fondánu
- 120 ks bonbonů Tic Tac
- černý potravinářský popisovač
- červená poleva
- trocha kakaa
- hustá čokoládová nebo ganache poleva
- trocha rostlinného tuku
↓ Postup na přípravu receptu ↓
1. Máslo a cukr vyšleháme do pěny, postupně přidáme mléko, vejce, mátový extrakt, mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl.
2. Těsto rozlijeme do 12 papírových košíčků a upečeme v troubě vyhřáté na 175 °C. Vychladlé muffiny zdobíme kopečkem čokoládové polevy. Až trochu ztuhne, přilepíme navrch kostru vymodelovanou z fondánu a bonbonů.
3. Ze zbytku fondánu vymodelujeme nože, okraje ostří potřeme opatrně červenou polevou a přidáme na každý kousek.
Také doporučujeme z této kategorie - https://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-volny-cas/
Poznámka receptu - Tento recept vznikl za plné spolupráce stránek Blesk.cz, Děkujeme!
Pavoučí dort
♫ Více na Blesk.cz
Dobrý den, v této sekci se budeme postupně věnovat přípravě Halloweenských delikates a různých Halloween pochoutek, které k Halloweenu od jak živa patří...
↓ Pavoučí dort ↓
↓ Ingredience ↓
► NA TĚSTO
- 525 g mouky
- 275 ml oleje
- 250 g moučkového cukru
- 4 vejce
- lžička vanilkové esence
- 65 g kakaa
- 4 lžičky prášku do pečiva
- 275 ml vroucí vody
- špetka soli
► NÁPLŇ
- 250 g Hery
- 50 g meruňkového džemu
- 500 g moučkového cukru
- 2 lžičky vanilkové esence
- trošku mléka
- 2 lžičky kakaa
► NA OZDOBU
- 125 g meruňkového džemu
- plastoví pavouci
↓ Postup na přípravu receptu ↓
2. Vše dobře promícháme a nakonec lehce vmícháme vyšlehané bílky. Těsto nalijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem a rozbijeme všechny velké vzduchové bubliny, které se v něm udělaly. 3. Korpus pečeme zhruba 30 minut při teplotě 180 °C. Po upečení ho necháme zchladnout a pak opatrně vyklopíme. Rostlinný tuk smícháme s práškovým cukrem, trestí a mlékem na hladkou kaši.
4. Větší část smícháme s meruňkovým džemem, menší s kakaem. Korpus rozřežeme na tři pláty, každý potřeme připravenou náplní a slepíme k sobě, vršek dortu potřeme silnou vrstvou krému a necháme v lednici chvíli ztuhnout. Pak pomocí cukrářské zdobičky domalujeme pavoučí síť, dort ozdobíme pavouky a necháme vychladnout.
Poznámka receptu - Tento recept vznikl za plné spolupráce stránek Blesk.cz, Děkujeme!
Strašidelné prsty
♫ Více na Blesk.cz
Dobrý den, v této sekci se budeme postupně věnovat přípravě Halloween delikates a různých Halloween pochoutek, které k Halloweenu od jak živa patří...
↓ Strašidelné prsty ↓
↓ Ingredience ↓
Potřebujete na 20 kousků:
250 g polohrubé mouky
1 lžička najemno nastrouhané citronové kůry
1 žloutek
špetka soli
125 g krupicového cukru
125 g rostlinného tuku Hera
50 g plátků mandlí
↓ Postup na přípravu receptu ↓
1. Tuk smícháme s cukrem a solí, přidáme žloutek a citronovou kůru a vše dobře promícháme.
2. Nakonec do směsi vsypeme mouku a vymícháme hladké těsto.
3. Zabalíme ho do potravinové fólie a dáme na 30 minut odpočinout do lednice. Pak z těsta tvarujeme válečky, ozdobíme je mandlemi a nožem naznačíme klouby. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 15 minut.
Celý recept i s foto - https://hobby.blesk.cz/clanek/hobby-jak-na-to/282192/
Poznámka receptu - Tento recept vznikl za plné spolupráce stránek Blesk.cz, Děkujeme!


