1.Abcdgfhtz) Recepty od Nás                                      ►HALLOWEENSKÉ DELIKATESY ◄

Muffiny strašidelné

♫ Více na Blesk.cz


Dobrý den, v této sekci se budeme postupně věnovat přípravě Halloweenský delikates a různých Halloween pochoutek, které k Halloweenu prostě od jak živa patří...


↓ Muffiny - pavoučí síť ↓

↓ Ingredience ↓

► ZÁKLAD - TĚSTO

  • 50 g tmavé čokolády, nejlépe se 70 % kakaa

  • 85 g másla

  • 1 polévková lžíce horké vody

  • 200 g hladké mouky

  • 2 rovné lžičky prášku do pečiva

  • 1/2 lžičky jedlé sody

  • 85 g světlejšího hnědého cukru muscovado

  • 50 g pískového cukru

  • 1 vejce

  • 150 g zakysané smetany

► POLEVA

  • 100 g tmavé čokolády

  • 100 g bílé čokolády

Budete potřebovat papírové košíčky na muffiny, plech na muffiny, 2 igelitové sáčky a koktejlová párátka.

↓ Postup na přípravu receptu ↓


1. Předehřejeme si troubu na 190 °C , horkovzdušnou na170 °C . 

2. Připravíme si vodní lázeň a do mísy nad hrnec dáme rozehřát rozlámanou čokoládu a máslo. 

3. Jakmile se trochu rozpustí, přidáme horkou vodu, odstavíme z plotýnky a za občasného míchání necháme zchladnout. 

4. Zatím v jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sodu a oba dva druhy cukrů. V mixéru jen lehce našleháme vejce a přidáme zakysanou smetanu a střídavě přidáváme téměř rozpuštěnou čokoládu s máslem a sypkou směs a šleháme pouze do fáze, než se obě směsi spojí. 

5. Těsto musí být stále nadýchané, takže šlehejte opatrně a nepřešlehejte. Do vyložené formy na muffiny nejlépe dávkovačem na zmrzlinu dáváme do jednotlivých košíčků těsto tak, aby čtvrtina košíčku zůstala volná, počítejte s tím, že muffiny nabydou. Pečeme asi 25 minut, podle velikosti košíčků, a vyzkoušíme na pohmat, zda jsou muffiny dopečené. Vyndáme z trouby a necháme ještě na mřížce vystydnout. 

6. Mezitím si připravíme polevy. Do dvou misek dáme tmavou a bílou čokoládu, vložíme do ještě horké trouby a necháme roztát. Vyndáme a dokonale umícháme do hladka, aby v čokoládě, zvláště bílé, nebyly žádné hrudky. Připravíme si dva pevné igelitové sáčky a naplníme je po dvou lžících z každé roztáté čokolády.

7. Vychladlé muffiny zdobíme následovně: Nejdříve polijeme povrch muffinu 1 lžící lehce houstnoucí čokolády, můžeme i trochu přes okraj, poté vezmeme sáček s kontrastní čokoládou a ustřihneme ostrými nůžkami malou špičku rohu sáčku. 

8. Opatrně začneme od středu muffina kontrastní čokoládou tvarovat kruhy od středu až na okraj. Odložíme sáček a koktejlovým párátkem nebo špičatou bambusovou jehlou od středu táhneme ke kraji muffinu tak, že kontrastní čokoláda vytvoří efekt pavoučí sítě. 

9. Pokračujeme na dalším muffinu druhou čokoládou a střídáme polevy. Nechte lehce zaschnout a podávejte. 

10. Nejlahodnější jsou nejen v den, kdy je upečete, ale nejvíc v době, kdy je ještě čokoláda měkká. Takže nejlépe na Halloween!


Duchové pusinky

♫ Více na Blesk.cz


Dobrý den, v této sekci se budeme postupně věnovat přípravě Halloweenských delikates  a různých Halloween pochoutek, které k Halloweenu od jak živa patří...


↓ Pusinky - duchové ↓

↓ Ingredience ↓


  • 4 ksbílky
  • 1/2 lžíce ocet
  • 1 šále kkr. cukr
  • čokoládová poleva na oči a ústa 


↓ Postup na přípravu receptu ↓

1. Připravíme si plech. Dno vyložíme alobalem. Jemně ho potřeme olejem a troubu předehřejeme na 100-110 stupňů.Tip: Velikonoční maďarská tlačenka se zeleninou a vajíčkem

2. Bílky vyšleháme do pěny. Postupně zašleháme cukr a nakonec přidáme ocet. Šleháme do tuhé pěny, kterou přendáme do cukrářského sáčku.

3. Kulatou špičkou na kapse vrstvíme 3 vrstvy. Poslední vrstvu vyzdvihneme tak, abychom vytvořili krásný špic.Tip: Tradiční velikonoční syrek/hrudka

4. Pečeme cca 45 minut, dokud pusinky jemně nezhnědnou.

5. Vyjmeme a necháme vychladnout. Čokoládou nakreslíme oči a ústa. Dobrou chuť!

Doba přípravy: více jak 45 minut    I   Počet porcí: neuvedeno   I    Počet kalorií: neuvedeno


Poznámka receptu - Tento recept vznikl za plné spolupráce stránek Nejrecepty.cz, Děkujeme!



Muffiny různé

♫ Více na Blesk.cz


Dobrý den, v této sekci se budeme postupně věnovat přípravě Halloweenských delikates  a různých Halloween pochoutek, které k Halloweenu prostě od jak živa patří...



↓ Muffiny rúzné ↓

↓ Ingredience ↓

ZÁKLAD

Zombie kostřičky

  • 115 g změklého másla
  • 200 g krupicového cukru
  • 3 velká vejce
  • 150 ml mléka
  • lžička mátového extraktu
  • 200 g polohrubé mouky
  • 20 g kakaa
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • 100 g nasekané čokolády
  • špetka soli

► OZDOBA

  • 200 g fondánu
  • 120 ks bonbonů Tic Tac
  • černý potravinářský popisovač
  • červená poleva
  • trocha kakaa
  • hustá čokoládová nebo ganache poleva
  • trocha rostlinného tuku

↓ Postup na přípravu receptu ↓

1. Máslo a cukr vyšleháme do pěny, postupně přidáme mléko, vejce, mátový extrakt, mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl. 

2. Těsto rozlijeme do 12 papírových košíčků a upečeme v troubě vyhřáté na 175 °C. Vychladlé muffiny zdobíme kopečkem čokoládové polevy. Až trochu ztuhne, přilepíme navrch kostru vymodelovanou z fondánu a bonbonů. 

3. Ze zbytku fondánu vymodelujeme nože, okraje ostří potřeme opatrně červenou polevou a přidáme na každý kousek.


Doba přípravy: 70 min   I   Počet porcí: 12 porcí   I    Počet kalorií: neuvedeno


Také doporučujeme z této kategorie - https://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-volny-cas/

Poznámka receptu - Tento recept vznikl za plné spolupráce stránek Blesk.cz, Děkujeme!



Pavoučí dort

♫ Více na Blesk.cz


Dobrý den, v této sekci se budeme postupně věnovat přípravě Halloweenských delikates  a různých Halloween pochoutek, které k Halloweenu od jak živa patří...



↓ Pavoučí dort ↓

↓ Ingredience ↓

► NA TĚSTO

  • 525 g mouky
  • 275 ml oleje
  • 250 g moučkového cukru
  • 4 vejce
  • lžička vanilkové esence
  • 65 g kakaa
  • 4 lžičky prášku do pečiva
  • 275 ml vroucí vody
  • špetka soli

► NÁPLŇ

  • 250 g Hery
  • 50 g meruňkového džemu
  • 500 g moučkového cukru
  • 2 lžičky vanilkové esence
  • trošku mléka
  • 2 lžičky kakaa

► NA OZDOBU

  • 125 g meruňkového džemu
  • plastoví pavouci 


↓ Postup na přípravu receptu ↓

1. Bílky vyšleháme do tuhé pěny, v jiné misce vyšleháme žloutky, olej a vanilkovou esenci. Smícháme mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva a sůl a pak přidáme žloutkovou směs a vodu. 

2. Vše dobře promícháme a nakonec lehce vmícháme vyšlehané bílky. Těsto nalijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem a rozbijeme všechny velké vzduchové bubliny, které se v něm udělaly. 3. Korpus pečeme zhruba 30 minut při teplotě 180 °C. Po upečení ho necháme zchladnout a pak opatrně vyklopíme. Rostlinný tuk smícháme s práškovým cukrem, trestí a mlékem na hladkou kaši. 

4. Větší část smícháme s meruňkovým džemem, menší s kakaem. Korpus rozřežeme na tři pláty, každý potřeme připravenou náplní a slepíme k sobě, vršek dortu potřeme silnou vrstvou krému a necháme v lednici chvíli ztuhnout. Pak pomocí cukrářské zdobičky domalujeme pavoučí síť, dort ozdobíme pavouky a necháme vychladnout. 

Doba přípravy: neuvedeno   I   Počet porcí: neuvedeno   I    Počet kalorií: neuvedeno


Poznámka receptu - Tento recept vznikl za plné spolupráce stránek Blesk.cz, Děkujeme!


Strašidelné prsty

♫ Více na Blesk.cz


Dobrý den, v této sekci se budeme postupně věnovat přípravě Halloween delikates a různých Halloween pochoutek, které k Halloweenu od jak živa patří...



↓ Strašidelné prsty ↓

↓ Ingredience ↓

Potřebujete na 20 kousků:

  • 250 g polohrubé mouky

  • 1 lžička najemno nastrouhané citronové kůry

  • 1 žloutek

  • špetka soli

  • 125 g krupicového cukru

  • 125 g rostlinného tuku Hera

  • 50 g plátků mandlí

↓ Postup na přípravu receptu ↓

1. Tuk smícháme s cukrem a solí, přidáme žloutek a citronovou kůru a vše dobře promícháme. 

2. Nakonec do směsi vsypeme mouku a vymícháme hladké těsto. 

3. Zabalíme ho do potravinové fólie a dáme na 30 minut odpočinout do lednice. Pak z těsta tvarujeme válečky, ozdobíme je mandlemi a nožem naznačíme klouby. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 15 minut. 


Doba přípravy: více jak 15 minut   I   Počet porcí: 20 ks   I    Počet kalorií: neuvedeno


Celý recept i s foto - https://hobby.blesk.cz/clanek/hobby-jak-na-to/282192/

Poznámka receptu - Tento recept vznikl za plné spolupráce stránek Blesk.cz, Děkujeme!


Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky