1.Abcdgfhtz) Recepty od Nás                                      ►HALLOWEENSKÉ DELIKATESY ◄

Muffiny strašidelné

♫ Více na Blesk.cz


Dobrý den, v této sekci se budeme postupně věnovat přípravě Halloweenský delikates a různých Halloween pochoutek, které k Halloweenu prostě od jak živa patří...


↓ Muffiny - pavoučí síť ↓

↓ Ingredience ↓

► ZÁKLAD - TĚSTO

  • 50 g tmavé čokolády, nejlépe se 70 % kakaa

  • 85 g másla

  • 1 polévková lžíce horké vody

  • 200 g hladké mouky

  • 2 rovné lžičky prášku do pečiva

  • 1/2 lžičky jedlé sody

  • 85 g světlejšího hnědého cukru muscovado

  • 50 g pískového cukru

  • 1 vejce

  • 150 g zakysané smetany

► POLEVA

  • 100 g tmavé čokolády

  • 100 g bílé čokolády

Budete potřebovat papírové košíčky na muffiny, plech na muffiny, 2 igelitové sáčky a koktejlová párátka.

↓ Postup na přípravu receptu ↓


1. Předehřejeme si troubu na 190 °C , horkovzdušnou na170 °C . 

2. Připravíme si vodní lázeň a do mísy nad hrnec dáme rozehřát rozlámanou čokoládu a máslo. 

3. Jakmile se trochu rozpustí, přidáme horkou vodu, odstavíme z plotýnky a za občasného míchání necháme zchladnout. 

4. Zatím v jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sodu a oba dva druhy cukrů. V mixéru jen lehce našleháme vejce a přidáme zakysanou smetanu a střídavě přidáváme téměř rozpuštěnou čokoládu s máslem a sypkou směs a šleháme pouze do fáze, než se obě směsi spojí. 

5. Těsto musí být stále nadýchané, takže šlehejte opatrně a nepřešlehejte. Do vyložené formy na muffiny nejlépe dávkovačem na zmrzlinu dáváme do jednotlivých košíčků těsto tak, aby čtvrtina košíčku zůstala volná, počítejte s tím, že muffiny nabydou. Pečeme asi 25 minut, podle velikosti košíčků, a vyzkoušíme na pohmat, zda jsou muffiny dopečené. Vyndáme z trouby a necháme ještě na mřížce vystydnout. 

6. Mezitím si připravíme polevy. Do dvou misek dáme tmavou a bílou čokoládu, vložíme do ještě horké trouby a necháme roztát. Vyndáme a dokonale umícháme do hladka, aby v čokoládě, zvláště bílé, nebyly žádné hrudky. Připravíme si dva pevné igelitové sáčky a naplníme je po dvou lžících z každé roztáté čokolády.

7. Vychladlé muffiny zdobíme následovně: Nejdříve polijeme povrch muffinu 1 lžící lehce houstnoucí čokolády, můžeme i trochu přes okraj, poté vezmeme sáček s kontrastní čokoládou a ustřihneme ostrými nůžkami malou špičku rohu sáčku. 

8. Opatrně začneme od středu muffina kontrastní čokoládou tvarovat kruhy od středu až na okraj. Odložíme sáček a koktejlovým párátkem nebo špičatou bambusovou jehlou od středu táhneme ke kraji muffinu tak, že kontrastní čokoláda vytvoří efekt pavoučí sítě. 

9. Pokračujeme na dalším muffinu druhou čokoládou a střídáme polevy. Nechte lehce zaschnout a podávejte. 

10. Nejlahodnější jsou nejen v den, kdy je upečete, ale nejvíc v době, kdy je ještě čokoláda měkká. Takže nejlépe na Halloween!


Duchové pusinky

♫ Více na Blesk.cz


Dobrý den, v této sekci se budeme postupně věnovat přípravě Halloweenských delikates  a různých Halloween pochoutek, které k Halloweenu od jak živa patří...


↓ Pusinky - duchové ↓

↓ Ingredience ↓


  • 4 ksbílky
  • 1/2 lžíce ocet
  • 1 šále kkr. cukr
  • čokoládová poleva na oči a ústa 


↓ Postup na přípravu receptu ↓

1. Připravíme si plech. Dno vyložíme alobalem. Jemně ho potřeme olejem a troubu předehřejeme na 100-110 stupňů.Tip: Velikonoční maďarská tlačenka se zeleninou a vajíčkem

2. Bílky vyšleháme do pěny. Postupně zašleháme cukr a nakonec přidáme ocet. Šleháme do tuhé pěny, kterou přendáme do cukrářského sáčku.

3. Kulatou špičkou na kapse vrstvíme 3 vrstvy. Poslední vrstvu vyzdvihneme tak, abychom vytvořili krásný špic.Tip: Tradiční velikonoční syrek/hrudka

4. Pečeme cca 45 minut, dokud pusinky jemně nezhnědnou.

5. Vyjmeme a necháme vychladnout. Čokoládou nakreslíme oči a ústa. Dobrou chuť!

Doba přípravy: více jak 45 minut    I   Počet porcí: neuvedeno   I    Počet kalorií: neuvedeno


Poznámka receptu - Tento recept vznikl za plné spolupráce stránek Nejrecepty.cz, Děkujeme!



Muffiny různé

♫ Více na Blesk.cz


Dobrý den, v této sekci se budeme postupně věnovat přípravě Halloweenských delikates  a různých Halloween pochoutek, které k Halloweenu prostě od jak živa patří...



↓ Muffiny rúzné ↓

↓ Ingredience ↓

ZÁKLAD

Zombie kostřičky

  • 115 g změklého másla
  • 200 g krupicového cukru
  • 3 velká vejce
  • 150 ml mléka
  • lžička mátového extraktu
  • 200 g polohrubé mouky
  • 20 g kakaa
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • 100 g nasekané čokolády
  • špetka soli

► OZDOBA

  • 200 g fondánu
  • 120 ks bonbonů Tic Tac
  • černý potravinářský popisovač
  • červená poleva
  • trocha kakaa
  • hustá čokoládová nebo ganache poleva
  • trocha rostlinného tuku

↓ Postup na přípravu receptu ↓

1. Máslo a cukr vyšleháme do pěny, postupně přidáme mléko, vejce, mátový extrakt, mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl. 

2. Těsto rozlijeme do 12 papírových košíčků a upečeme v troubě vyhřáté na 175 °C. Vychladlé muffiny zdobíme kopečkem čokoládové polevy. Až trochu ztuhne, přilepíme navrch kostru vymodelovanou z fondánu a bonbonů. 

3. Ze zbytku fondánu vymodelujeme nože, okraje ostří potřeme opatrně červenou polevou a přidáme na každý kousek.


Doba přípravy: 70 min   I   Počet porcí: 12 porcí   I    Počet kalorií: neuvedeno


Také doporučujeme z této kategorie - https://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-volny-cas/

Poznámka receptu - Tento recept vznikl za plné spolupráce stránek Blesk.cz, Děkujeme!



Pavoučí dort

♫ Více na Blesk.cz


Dobrý den, v této sekci se budeme postupně věnovat přípravě Halloweenských delikates  a různých Halloween pochoutek, které k Halloweenu od jak živa patří...



↓ Pavoučí dort ↓

↓ Ingredience ↓

► NA TĚSTO

  • 525 g mouky
  • 275 ml oleje
  • 250 g moučkového cukru
  • 4 vejce
  • lžička vanilkové esence
  • 65 g kakaa
  • 4 lžičky prášku do pečiva
  • 275 ml vroucí vody
  • špetka soli

► NÁPLŇ

  • 250 g Hery
  • 50 g meruňkového džemu
  • 500 g moučkového cukru
  • 2 lžičky vanilkové esence
  • trošku mléka
  • 2 lžičky kakaa

► NA OZDOBU

  • 125 g meruňkového džemu
  • plastoví pavouci 


↓ Postup na přípravu receptu ↓

1. Bílky vyšleháme do tuhé pěny, v jiné misce vyšleháme žloutky, olej a vanilkovou esenci. Smícháme mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva a sůl a pak přidáme žloutkovou směs a vodu. 

2. Vše dobře promícháme a nakonec lehce vmícháme vyšlehané bílky. Těsto nalijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem a rozbijeme všechny velké vzduchové bubliny, které se v něm udělaly. 3. Korpus pečeme zhruba 30 minut při teplotě 180 °C. Po upečení ho necháme zchladnout a pak opatrně vyklopíme. Rostlinný tuk smícháme s práškovým cukrem, trestí a mlékem na hladkou kaši. 

4. Větší část smícháme s meruňkovým džemem, menší s kakaem. Korpus rozřežeme na tři pláty, každý potřeme připravenou náplní a slepíme k sobě, vršek dortu potřeme silnou vrstvou krému a necháme v lednici chvíli ztuhnout. Pak pomocí cukrářské zdobičky domalujeme pavoučí síť, dort ozdobíme pavouky a necháme vychladnout. 

Doba přípravy: neuvedeno   I   Počet porcí: neuvedeno   I    Počet kalorií: neuvedeno


Poznámka receptu - Tento recept vznikl za plné spolupráce stránek Blesk.cz, Děkujeme!


Strašidelné prsty

♫ Více na Blesk.cz


Dobrý den, v této sekci se budeme postupně věnovat přípravě Halloween delikates a různých Halloween pochoutek, které k Halloweenu od jak živa patří...



↓ Strašidelné prsty ↓

↓ Ingredience ↓

Potřebujete na 20 kousků:

  • 250 g polohrubé mouky

  • 1 lžička najemno nastrouhané citronové kůry

  • 1 žloutek

  • špetka soli

  • 125 g krupicového cukru

  • 125 g rostlinného tuku Hera

  • 50 g plátků mandlí

↓ Postup na přípravu receptu ↓

1. Tuk smícháme s cukrem a solí, přidáme žloutek a citronovou kůru a vše dobře promícháme. 

2. Nakonec do směsi vsypeme mouku a vymícháme hladké těsto. 

3. Zabalíme ho do potravinové fólie a dáme na 30 minut odpočinout do lednice. Pak z těsta tvarujeme válečky, ozdobíme je mandlemi a nožem naznačíme klouby. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 15 minut. 


Doba přípravy: více jak 15 minut   I   Počet porcí: 20 ks   I    Počet kalorií: neuvedeno


Celý recept i s foto - https://hobby.blesk.cz/clanek/hobby-jak-na-to/282192/

Poznámka receptu - Tento recept vznikl za plné spolupráce stránek Blesk.cz, Děkujeme!


Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.