1.A) Recepty od Nás ► Polévka s fazolemi ◄
Polévka z červených fazolí
Dobrý den, v této sekci se budeme věnovat přípravě receptu - Polévka s fazolemi...
Ingredience
- olivový olej 2 lžíce
- cibule 1 ks
- mrkev 1 ks
- česnek 5 stroužků
- konzervované červené fazole 800 g (2 plechovky)
- zeleninový vývar 900 ml
- citronová šťáva 2 lžíce
- čerstvý koriandr k podávání 1 hrst
- sůl a čerstvě namletý pepř
Postup na přípravu receptu
1. Ve větším hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a 8 minut vše opékejte. Do hrnce pak přidejte utřené stroužky česneku a za stálého míchání nechte česnek cca 1 minutu zatáhnout.
2. Vše zalijte vývarem, z plechovek s fazolemi sceďte přebytečný nálev a přidejte je do hrnce. Hrnec přiklopte pokličkou a vařte 25 minut. Polévku dochuťte solí a pepřem a cca polovinu polévky dejte stranou a rozmixujte. Rozmixovanou část pak opět vraťte do původního hrnce. Polévku podávejte s nasekaným koriandrem a pár kapkami citronové šťávy.
Náročnost receptu
Čas - 1hod.
Náročnost - Střední
Množství - 4porce
Obrázky k tomuto receptu
Podrobnější info k fotkám
I. Obr. polévka s čer. fazol. - "Bez komentáře"
II. Obr. polévka s čer. fazol. - "Bez komentáře"
III. Obr. polévka s čer. fazol. - "Bez komentáře"
IIII. Obr. polévka s čer. fazol. - "Bez komentáře"
Dosažená hodnocení