4.A) Recepty od Nás ► Salát Caeser ◄
Tento recept získal 3-tři ocenění kvality...
Salát Caesar
Dobrý den, v této sekci se budeme věnovat přípravě receptu - Salát Caesar...
Ingredience
-
1/2 ks bageta
-
2 ks římský salát
► DLE POTŘEBY
- česnek
- olivový olej na smažení
-
parmazán
► ZÁLIVKA
- 1 lžička
- francouzská hořčice
- 2 ks žloutek
-
1 lžička parmazán
-
2 ks ančovičky
-
2 lžičky dijonská hořčice
-
1 ks citron
-
150 ml olivový olej
Postup na přípravu receptu
Salát rozebereme na listy, vypereme v proudu studené vody, roztrháme na středně velké kousky a dáme přikryté chladit do lednice.Dresink si připravíme ze žloutků, do kterých metličkou vmícháme dijonskou a hrubou hořčici, šťávu z citronu a na velmi jemné kousky nasekané ančovičky. Slabým proudem vléváme za neustálého míchání olivový olej. Nakonec vmícháme strouhaný parmazán. Je důležité, aby dresink měl hustší konzistenci a mohl tak ulpívat na listech salátu.Krutony si připravíme z menší bílé bagety, kterou nakrájíme na kostičky. Ty můžeme dát na pár minut vysušit do předehřáté trouby na cca 200 °C (nebudou pak sát tolik oleje a lépe se osmaží ze všech stran). Mezitím si důkladně vytřeme pánev rozpůlenou paličkou česneku a dáme rozehřát olej. Krutony vsypeme na pánev a dozlatova osmažíme.Salát Caesar vyjmeme z lednice a vmícháme připravený dresink. Po naservírování na talíři poklademe pár hoblinkami parmazánu a posypeme krutony.Nezapomeňte, že dresink smícháme se salátem až těsně před podáváním.
Náročnost receptu
Čas - 30min.
Náročnost - Střední
Množství - 4porce
Obrázky k tomuto receptu
Dosažená hodnocení