Podrobnější info k fotkám
I. Obr. cuketa v pyré - "Bez komentáře"
II. Obr. cuketa v pyré - "Bez komentáře"
III. Obr. cuketa v pyré - "Bez komentáře"
IIII. Obr. cuketa v pyré - "Bez komentáře"
Tento recept získal 4-čtyři ocenění kvality a ocenění místní pochoutky ve své lokalitě...
► ZÁKLADNÍ
1 - 2 ks cuketa
1 špetka sůl
3 - 4 ks vejce
4 lžíce hladká mouka
100 g tvrdý sýr
► NA OBALENÍ
► OSTATNÍ
► PŘÍLOHA
1 - 2 lžic čerstvá pažitka
400 g brambory
2 - 3 lístků bobkový list
600 g dýně hokkaido
Cuketu omyjeme, konce odkrojíme a zbytek cukety nakrájíme na 1 cm hrubá kolečka.
Pokud použijeme větší a starší cuketu, budeme z koleček muset vykrojit měkký střed se semínky. Cuketová kolečka osolíme a necháme alespoň 30 minut stát a vypotit. Poté z cuket slijeme vodu a jednotlivá kolečka papírovým ubrouskem osušíme.Vejce rozklepneme do mísy a rozšleháme. Přidáme najemno nastrouhaný sýr a hladkou mouku, případně jinou směs k zahuštění. Těstíčko na obalování podle chuti osolíme.Dýni omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme střed se semínky. Brambory oloupeme. Dýni i brambory nakrájíme na kostky. Zeleninu vsypeme do hrnce, přidáme 2 - 3 bobkové listy, sůl a zalijeme vodou. Vaříme asi 20 minut doměkka.Kolečka cukety obalíme v hladké mouce, poté v těstíčku a ihned klademe do rozpáleného oleje. Cuketu v sýrovém těstíčku smažíme pozvolna z obou stran dozlatova. Osmažená cuketová kolečka klademe na papírový ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk.Uvařenou dýni s brambory scedíme a rozšleháme. Poté zašleháme změklé máslo a po troškách přiléváme teplé mléko, dokud nedosáhneme té správné konzistence. Dýňové pyré podle potřeby dosolíme a vmícháme nadrobno nasekanou čerstvou pažitku.Smaženou cuketu v sýrovém těstíčku podáváme s dýňovým pyré ihned po přípravě.
Čas - 1hod.
Náročnost - Velmi obtížné
Množství - 4porce
Podrobnější info k fotkám
I. Obr. cuketa v pyré - "Bez komentáře"
II. Obr. cuketa v pyré - "Bez komentáře"
III. Obr. cuketa v pyré - "Bez komentáře"
IIII. Obr. cuketa v pyré - "Bez komentáře"
Dosažená hodnocení