1.Abcdgf) Recepty od Nás ► VELIKONOČNÍ PEČENÍ ◄
Beránek třený
♫ Více na Novinky.cz
Dobrý den, v této sekci se budeme postupně věnovat přípravě Velikonočního pečení a různých Velikonočních pochoutek, které k Velikonocům prostě od jak živa patří...
↓ Beránek třený ↓
↓ Ingredience ↓
► TĚSTO
1 špetka soli
1 hrnek mléka
1 balíček vanilkového cukru
2 ks vejce
1 balíček prášku do pečiva
1 špetka citronové kůry
0,5 hrnku oleje
2 lžíce rum
1 hrnek cukru - krupice
2,5 hrnku polohrubé mouky
► DLE POTŘEBY
- tuk na vymazání
- mouka na vysypání
↓ Postup na přípravu receptu ↓
1. Vejce rozkvedláme v mléce. Mouku smícháme s kypřícím práškem, solí, vanilkovým a krupicovým cukrem a citronovou kůrou. Mléko s vejci nalijeme do sypké směsi, přilijeme olej, rum a utřeme hladké těsto.
2. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 40 - 50 minut. Dobu pečení si každý přizpůsobí podle pečení trouby. Upečeného beránka vyndáme z trouby a necháme formu vychladnout.
3. Teprve potom hrnečkového beránka vyklopíme a potřeme čokoládou nebo citronovou polevou či jen pocukrujeme. Na krk uvážeme beránkovi mašli a do rozříznuté pusy vložíme kousek asparágusu.
Také doporučujeme - https://recepty.vareni.cz/biskupsky-velikonocni-beranek/
Poznámka receptu - Tento recept vznikl za plné spolupráce stránek Vaření.cz, Děkujeme!
Beránek tvarohový
♫ Více na Novinky.cz
Dobrý
den, v této sekci se budeme postupně věnovat přípravě Velikonočního pečení a různých Velikonočních pochoutek, které k Velikonocům od jak živa patří...
↓ Beránek tvarohový ↓
↓ Ingredience ↓
- 12 balíček prášek do pečiva
- 250 g polohrubá mouka
- 250 g měkký tvaroh
- rozinky Dle chuti
- 1 balíček vanilkový cukr
- 200 g moučkový cukr
- 3 ks vejce
- 1 špetka sůl
- 200 g máslo
↓ Postup na přípravu receptu ↓
1. Změklé máslo, cukr, tvaroh a vejce utřeme v míse.
2. Pak přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a rozinky, které jsme namočili v rumu. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě na 150°C dorůžova.
3. Beránka posypeme cukrem.
Také doporučujeme - https://recepty.vareni.cz/biskupsky-velikonocni-beranek/
Poznámka receptu - Tento recept vznikl za plné spolupráce stránek Recepty.cz, Děkujeme!
Velikonoční zajíček
♫ Více na Novinky.cz
Dobrý den, v této sekci se budeme postupně věnovat přípravě Velikonočního pečení a různých Velikonočních pochoutek, které k Velikonocům prostě od jak živa patří...
↓ Velikonoční zajda ↓
↓ Ingredience ↓
► TĚSTO
- 3 vejce
- 250 ml smetany ke šlehání
- 300 g hladké mouky
- 200 g krupicového cukru
- 1 prášek do pečiva (20g bezfosfátového)
- kůra z ¼-½ bio citronu, podle chuti, nebo cca 2 lžičky mleté (drcené) sušené kůry
- tuk na vymazání a mouka na vysypání
- 2 celé hřebíčky (nemusí být)
- moučkový cukr
↓ Postup na přípravu receptu ↓
1. Troubu zahřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Mezitím vyšlehejte vejce se smetanou do pěny a vmíchejte mouku smíchanou s cukrem a práškem do pečiva. Přidejte nastrouhanou citronovou kůru. Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy nebo do několika menších. Pečte asi tři čtvrtě hodiny; špejle zapíchnutá a vytažená z těsta by měla být suchá. Nechte zchladnout ve formě, pak opatrně vyklopte a nechte ještě dochladnout na mřížce. Chcete-li, vpíchněte hřebíčky na místa oček, a poprašte moučkovým cukrem.
NĚCO NAVÍC ► Pokud pečete na poslední chvíli, můžete do těsta přidat o 3 lžíce mouky víc. Díky tomu budete moci zajíčka nebo beránka vyklopit, aniž by musel dlouho chladnout, jen bude o něco hutnější. Beránka vždy raději nechte po vyklopení dochladnout na boku - ve vzpřímené poloze je náchylnější ke ztrátě hlavy.
Poznámka receptu - Tento recept vznikl za plné spolupráce stránek Apetito.cz, Děkujeme!
Medové perníčky
♫ Více na Novinky.cz
Dobrý den, v této sekci se budeme postupně věnovat přípravě Velikonočního pečení a různých Velikonočních pochoutek, které k Velikonocům od jak živa patří...
↓ Medové perníčky ↓
↓ Ingredience ↓
► TĚSTO
- 300 g žitné mouky + na podsypání
- 150 g moučkového cukru
- 120 g tekutého medu
- 1-2 vejce (podle velikosti)
- 1 lžíce perníkového koření nebo tlučeného anýzu, hřebíčku, skořice
- špetka nastrouhané kůry z biocitronu a biopomeranče
- 1/2 lžičky jedlé sody nebo 1 sáček kypřicího prášku do perníku
- 1 prošlehané vejce na potření perníčků
- 1 prošlehaný bílek utřený se 125 g prosátého moučkového cukru na polevu
↓ Postup na přípravu receptu ↓
Dnes perníky vyrábí například firma Perníková chaloupka u Pardubic. Více se dozvíte v reportáži v Apetitu duben 2012, kde najdete i recept na vytlačované perníky.
Poznámka receptu - Tento recept vznikl za plné spolupráce stránek Apetito.cz, Děkujeme!
Mazanec domácí
♫ Více na Novinky.cz
Dobrý den, v této sekci se budeme postupně věnovat přípravě Velikonočního pečení a různých Velikonočních pochoutek, které k Velikonocům od jak živa patří...
↓ Mazanec ↓
↓ Ingredience ↓
► TĚSTO
400 ml vlažné mléko
200 g máslo
100 g rozinky
2 lžíce rum
60 g droždí
1 balíček vanilkový cukr
1 kg polohrubá mouka
1/2 lžičky soli
4 ks žloutek
200 g cukr krupice
1 lžička citronová kůra
↓ Postup na přípravu receptu ↓
Zbytek mouky, cukru, sůl, rozinky, citronovou kůru a vanilkový cukr smícháme v míse nasucho. Potom přidáme žloutky, zbylé mléko, rum, rozpuštěné máslo a vykynutý kvásek. Vařečkou zpracujeme na hladké těsto. Necháme v teple 45 minut kynout.
2. Rozdělíme na dva díly, vytvarujeme bochánky, přendáme na plech vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 15 minut kynout.
3. Potom potřeme oba bochánky rozšlehaným vejcem a nahoře nůžkami rozstřihneme těsto do tvaru křížku. Posypeme plátky mandlí a vložíme do předehřáté trouby.
4. Pečeme 10 minut na 200 °C. Potom snížíme teplotu na 150 °C a dopékáme ještě asi 30-40 minut.
Vychladlé mazance před rozkrájením pocukrujeme.
Také doporučujeme - https://recepty.vareni.cz/mazanec-s-ovocem-z-domaci-pekarny/
Poznámka receptu - Tento recept vznikl za plné spolupráce stránek Vaření.cz, Děkujeme!



Jidáš
♫ Více na Novinky.cz
Dobrý den, v této sekci se budeme postupně věnovat přípravě Velikonočního pečení a různých Velikonočních pochoutek, které k Velikonocům od jak živa patří...
↓ Jidáš ↓
↓ Ingredience ↓
► TĚSTO
- 400 g hladké mouky
- 100 g polohrubé mouky
- 250 ml mléka
- 50 g cukru
- 100 g másla
- 2 žloutky
- 30 g droždí
- 2 lžíce medu
- špetka soli
- citronová kůra
- vejce na potření
↓ Postup na přípravu receptu ↓
2. Nechte je vykynout a poak jej tozválejte do dlouhých pramenů, které podle libosti stočte a propleťte do spirálek a dalších různých tvarů. Ty rozložte na plech, potřete je rozšlehaným vejcem, nechte vykynout a upečte je v troubě vyhřáté na 170 °C (asi 20 minut).
Poznámka receptu - Tento recept vznikl za plné spolupráce stránek iReceptář.cz, Děkujeme!


