1.Abcdgf) Recepty od Nás                                                     ► VELIKONOČNÍ PEČENÍ ◄

Beránek třený 

♫ Více na Novinky.cz


Dobrý den, v této sekci se budeme postupně věnovat přípravě Velikonočního pečení a různých Velikonočních pochoutek, které k Velikonocům prostě od jak živa patří...


↓ Beránek třený ↓

↓ Ingredience ↓

► TĚSTO

  • 1 špetka soli

  • 1 hrnek mléka

  • 1 balíček vanilkového cukru

  • 2 ks vejce

  • 1 balíček prášku do pečiva

  • 1 špetka citronové kůry

  • 0,5 hrnku oleje

  • 2 lžíce rum

  • 1 hrnek cukru - krupice

  • 2,5 hrnku polohrubé mouky


► DLE POTŘEBY

  • tuk na vymazání
  • mouka na vysypání

↓ Postup na přípravu receptu ↓

1. Vejce rozkvedláme v mléce. Mouku smícháme s kypřícím práškem, solí, vanilkovým a krupicovým cukrem a citronovou kůrou. Mléko s vejci nalijeme do sypké směsi, přilijeme olej, rum a utřeme hladké těsto.

2. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 40 - 50 minut. Dobu pečení si každý přizpůsobí podle pečení trouby. Upečeného beránka vyndáme z trouby a necháme formu vychladnout. 

3. Teprve potom hrnečkového beránka vyklopíme a potřeme čokoládou nebo citronovou polevou či jen pocukrujeme. Na krk uvážeme beránkovi mašli a do rozříznuté pusy vložíme kousek asparágusu.


Doba přípravy: více jak 60 minut   I   Počet porcí: 08 porce   I    Počet kalorií: neuvedeno


Také doporučujeme - https://recepty.vareni.cz/biskupsky-velikonocni-beranek/

Poznámka receptu - Tento recept vznikl za plné spolupráce stránek Vaření.cz, Děkujeme!


Beránek tvarohový

♫ Více na Novinky.cz


Dobrý den, v této sekci se budeme postupně věnovat přípravě Velikonočního pečení  a různých Velikonočních pochoutek, které k Velikonocům od jak živa patří...


↓ Beránek tvarohový ↓

↓ Ingredience ↓

  • 12 balíček prášek do pečiva
  • 250 g polohrubá mouka
  • 250 g měkký tvaroh
  • rozinky Dle chuti
  • 1 balíček vanilkový cukr
  • 200 g moučkový cukr
  • 3 ks vejce
  • 1 špetka sůl
  • 200 g máslo

↓ Postup na přípravu receptu ↓

1. Změklé máslo, cukr, tvaroh a vejce utřeme v míse.

2. Pak přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a rozinky, které jsme namočili v rumu. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě na 150°C dorůžova.

3. Beránka posypeme cukrem.

Doba přípravy: více jak 45 minut    I   Počet porcí: 08 porce   I    Počet kalorií: neuvedeno


Také doporučujeme https://recepty.vareni.cz/biskupsky-velikonocni-beranek/

Poznámka receptu - Tento recept vznikl za plné spolupráce stránek Recepty.cz, Děkujeme!



Velikonoční zajíček

♫ Více na Novinky.cz


Dobrý den, v této sekci se budeme postupně věnovat přípravě Velikonočního pečení  a různých Velikonočních pochoutek, které k Velikonocům prostě od jak živa patří...



↓ Velikonoční zajda ↓

↓ Ingredience ↓

► TĚSTO

    • 3 vejce
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • 300 g hladké mouky
    • 200 g krupicového cukru
    • 1 prášek do pečiva (20g bezfosfátového)
    • kůra z ¼-½ bio citronu, podle chuti, nebo cca 2 lžičky mleté (drcené) sušené kůry
    • tuk na vymazání a mouka na vysypání
    • 2 celé hřebíčky (nemusí být)
    • moučkový cukr

↓ Postup na přípravu receptu ↓

1. Troubu zahřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Mezitím vyšlehejte vejce se smetanou do pěny a vmíchejte mouku smíchanou s cukrem a práškem do pečiva. Přidejte nastrouhanou citronovou kůru. Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy nebo do několika menších. Pečte asi tři čtvrtě hodiny; špejle zapíchnutá a vytažená z těsta by měla být suchá. Nechte zchladnout ve formě, pak opatrně vyklopte a nechte ještě dochladnout na mřížce. Chcete-li, vpíchněte hřebíčky na místa oček, a poprašte moučkovým cukrem.


NĚCO NAVÍC ► Pokud pečete na poslední chvíli, můžete do těsta přidat o 3 lžíce mouky víc. Díky tomu budete moci zajíčka nebo beránka vyklopit, aniž by musel dlouho chladnout, jen bude o něco hutnější. Beránka vždy raději nechte po vyklopení dochladnout na boku - ve vzpřímené poloze je náchylnější ke ztrátě hlavy.

Doba přípravy: neuvedeno   I   Počet porcí: neuvedeno   I    Počet kalorií: neuvedeno


Poznámka receptu - Tento recept vznikl za plné spolupráce stránek Apetito.cz, Děkujeme!


Medové perníčky

♫ Více na Novinky.cz


Dobrý den, v této sekci se budeme postupně věnovat přípravě Velikonočního pečení  a různých Velikonočních pochoutek, které k Velikonocům od jak živa patří...



↓ Medové perníčky ↓

↓ Ingredience ↓

► TĚSTO

  • 300 g žitné mouky + na podsypání
  • 150 g moučkového cukru
  • 120 g tekutého medu
  • 1-2 vejce (podle velikosti)
  • 1 lžíce perníkového koření nebo tlučeného anýzu, hřebíčku, skořice
  • špetka nastrouhané kůry z biocitronu a biopomeranče
  • 1/2 lžičky jedlé sody nebo 1 sáček kypřicího prášku do perníku
  • 1 prošlehané vejce na potření perníčků
  • 1 prošlehaný bílek utřený se 125 g prosátého moučkového cukru na polevu


↓ Postup na přípravu receptu ↓

1. V míse smíchejte prosátou mouku se sodou nebo kypřicím práškem a zbylými přísadami a vypracujte tužší těsto. To pak ještě důkladně propracujte na vále, aby bylo hladké a vláčné. Zabalte do fólie a nechte nejméně hodinu nebo i přes noc odležet.
2 Předehřejte troubu na 180 °C a plech vyložte papírem na pečení. Těsto vyválejte na plát asi 0,5 cm silný a vykrajovátky vypichujte různé tvary. Perníky dejte na plech, potřete je vejcem a pečte 8-10 minut dozlatova. Pak stáhněte papír i s perníky z plechu a nechte je vychladnout. Po úplném vychladnutí perníky potřete pomocí štětce polevou a uložte do těsnící krabičky.

• NĚCO NAVÍC ► Perníčky můžete zdobit i tenkým pramínkem polevy (umíchejte ji ale o něco hustší) pomocí igelitového sáčku s ustřiženým růžkem nebo zdobičkou

• PERNÍKY TLAČENÉ DO FOREM / INFO ► Původně se pekly všude v Evropě pouze perníky tlačené do dřevěných forem. Dělali je ručně mistři perníkáři podle tajných receptů. Kvůli průmyslové výrobě cukru a cukrovinek zanikly cechy perníkářů a recepty se ztratily.

Dnes perníky vyrábí například firma Perníková chaloupka u Pardubic. Více se dozvíte v reportáži v Apetitu duben 2012, kde najdete i recept na vytlačované perníky.

Doba přípravy: 30 minut   I   Počet porcí: 2 plechy   I    Počet kalorií: neuvedeno


Poznámka receptu - Tento recept vznikl za plné spolupráce stránek Apetito.cz, Děkujeme!


Mazanec domácí

♫ Více na Novinky.cz


Dobrý den, v této sekci se budeme postupně věnovat přípravě Velikonočního pečení  a různých Velikonočních pochoutek, které k Velikonocům od jak živa patří...



↓ Mazanec ↓

↓ Ingredience ↓

► TĚSTO

  • 400 ml vlažné mléko

  • 200 g máslo

  • 100 g rozinky

  • 2 lžíce rum

  • 60 g droždí

  • 1 balíček vanilkový cukr

  • 1 kg polohrubá mouka

  • 1/2 lžičky soli

  • 4 ks žloutek

  • 200 g cukr krupice

  • 1 lžička citronová kůra


↓ Postup na přípravu receptu ↓

1. Z droždí, části mléka, lžíce cukru a lžíce mouky si připravíme kvásek, který necháme v teple kynout.
Zbytek mouky, cukru, sůl, rozinky, citronovou kůru a vanilkový cukr smícháme v míse nasucho. Potom přidáme žloutky, zbylé mléko, rum, rozpuštěné máslo a vykynutý kvásek. Vařečkou zpracujeme na hladké těsto. Necháme v teple 45 minut kynout.
2. Rozdělíme na dva díly, vytvarujeme bochánky, přendáme na plech vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 15 minut kynout.
3. Potom potřeme oba bochánky rozšlehaným vejcem a nahoře nůžkami rozstřihneme těsto do tvaru křížku. Posypeme plátky mandlí a vložíme do předehřáté trouby.
4. Pečeme 10 minut na 200 °C. Potom snížíme teplotu na 150 °C a dopékáme ještě asi 30-40 minut.
Vychladlé mazance před rozkrájením pocukrujeme.

Doba přípravy: více jak 45 minut   I   Počet porcí: 2 porce   I    Počet kalorií: neuvedeno


Také doporučujeme - https://recepty.vareni.cz/mazanec-s-ovocem-z-domaci-pekarny/

Poznámka receptu - Tento recept vznikl za plné spolupráce stránek Vaření.cz, Děkujeme!


Jidáš

♫ Více na Novinky.cz


Dobrý den, v této sekci se budeme postupně věnovat přípravě Velikonočního pečení  a různých Velikonočních pochoutek, které k Velikonocům od jak živa patří...



↓ Jidáš ↓

↓ Ingredience ↓

► TĚSTO

  • 400 g hladké mouky
  • 100 g polohrubé mouky
  • 250 ml mléka
  • 50 g cukru
  • 100 g másla
  • 2 žloutky
  • 30 g droždí
  • 2 lžíce medu
  • špetka soli
  • citronová kůra
  • vejce na potření


↓ Postup na přípravu receptu ↓

1. Mléko zahřejte, rozdrobte do něho droždí, přidejte cukr, špetku soli, cukr a polohrubou mouku. Vše rozmíchejte a nechte vzejít kvásek. Mezitím rozpusťte máslo a v něm rozmíchejte med, strouhanou citronovou kůru a žloutky. Pak už zbývá jenom vše promíchat a do směsi zapracovat hladkou mouku abychom získali hladké měkké těsto. 

2. Nechte je vykynout a poak jej tozválejte do dlouhých pramenů, které podle libosti stočte a propleťte do spirálek a dalších různých tvarů. Ty rozložte na plech, potřete je rozšlehaným vejcem, nechte vykynout a upečte je v troubě vyhřáté na 170 °C (asi 20 minut). 

Doba přípravy: neuvedeno   I   Počet porcí: neuvedeno   I    Počet kalorií: neuvedeno


Poznámka receptu - Tento recept vznikl za plné spolupráce stránek iReceptář.cz, Děkujeme!

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.